Rok 2016 sice ještě zdaleka nekončí, ale sezóna má svou hlavní část pomalu za sebou, takže malé ohlédnutí.
Kromě tradičního jarního srazu jsme letos poprvé uskutečnili klubovou jízdu. Za mě povedená akce a doufám, že ne poslední. Téma k zamyšlení – jaký by měl být cíl pro rok 2017? Osobně bych rád projel Route de Grande Alpes. Další návrhy zde do diskuse.
Srazy 2017. Prosím do diskuse návrhy termínů/místa/pořadatele. Nově bychom mohli udělat i letní sraz na Slovensku. Pokud se letní sraz vyvede a bude zájem jej pořádat v dalších letech, můžeme zavést rotaci jarní/letní/podzimní sraz čechy/morava/slovensko s tím, že v dalším roce se pozice vždy o jednu posune. Chceme/nechceme/návrh termínu?
Tanec slnka můžeme opět do kalendáře zařadit, byť tohle jako klubovou akci nevnímám. Nový návrh – někteří jezdívají na závody do Brna. Chceme to udělat jako klubovou akci? Kdo by jel?
Okruhy 2017 – je zájem/uděláme nějaké setkání na okruhu v Mýtě/Sosnové/Písku? Zatím to nechávám jen jako návrh do fóra.
Prodloužený víkend v alpách – navrhoval bych dva termíny. Brzké jaro, sněhové bariéry a tak a podzim, nějak začátek října. Akce, které budou věnování pouze ježdění a večerní družbě.
Klidně mohou být i obě.
Mikuláš – asi by stálo za to tuhle tradici opět oživit. Svým způsobem jsem tuhle akci bral jako faktické ukončení sezóny. Tyhle setkání pro mě měly osobitou atmosféru. Co Mikuláš 2016?
Finance, soutěže, web
Po stránce finanční se klub jakž takž stabilizoval ve smyslu, že máme peníze jak na hosting, tak na licence pluginů (kupuji jen ¼ letní). Počty jsou jednoduché. Roční hosting stojí 3600 kč, licence 150 USD. Když vynásobíte počet členů ročním členským příspěvkem, pak zjistíte, že to žádná sláva není.
Na provoz webu to vyjde tak s bídou a na další už nezbudou peníze. Na co by měly zbýt peníze? Třeba na ceny do klubových soutěží.
To, že web by měl být živý asi cítíte všichni. Bohužel nemám tolik času, abych každý týden vyprodukoval článek, byť jsem se o to jednu dobu snažil. Proto bych tady rád měl každoroční klubovní soutěž o co nejlepší cestopis. Otázka do diskuse – chceme to? Nebo končíme u toho – seru na to, nic psát nebudu. Případně ta soutěž nemusí být otevřená jen pro členy klubu, ale i pro VFRáky mimo klub. Vyhlašování bychom udělali na mikulášské. Kdo si cenu nepřevezme, cena propadá.
Původně jsem myslel, že by se soutěžilo o motoatlas. Ale třeba Vlado namítal, že by to většina lidí nevyužila, což je asi pravda. Ale co třeba poukaz na 2 000 kč. To už je vcelku pěkná sleva třeba na novou kombinézu, bundu, kalhoty nebo jiné věci na motorku.
Ale na to potřebujeme buď více členů nebo vyšší příspěvky nebo oboje. Co třeba zvýšit roční příspěvky na 300 kč? Opět otázka do fóra, chceme/nechceme/blbý nápad?
Pokud se podíváte do adresáře, uvidíte ve svých profilech smajlíky. Důvody jsou dva. Jednak by adresář měl sloužit jako zdroj kontaktů na nejbližšího člena, pokud se někde na cestách dostanete do problémů. Bohužel, tady je potřeba rozlišit nováčky, kteří se přihlásí jen ze srandy a dlouhé chvíle od těch, kteří svou podporu klubu jsou ochotni vyjádřit alespoň těmi dvěma stovkami za rok. Takto je zřejmé, kdo platí/neplatí/případně platí víc, než musí.
Když jsem zmigroval web, padlo tolik návrhů, jak to zapijem a kolik že to bude flašek, že jsem začal mít vážné obavy o své ledviny. Navrhnul jsem tedy, ať každý, kdo vyhrožuje flaškou, pošle na klubový účet dobrovolný příspěvek. Jediný, kdo nekecal a činil byl Brachazc. Když se podíváte do přehledu plateb, pak třeba Maxik měl historicky přeplatek 500 za rok 2013 a 600 za rok 2015. A to nezmiňuji Dejva, který má přeplatek zhruba 3 tis. kč, protože v klubu bylo 160 lidí, ale příspěvky platilo jen deset.
Myslím, že takové gesto stojí za to neopomenout. Přidal jsem tedy do webu zlatého smajlíka pro „gold members“. Kdokoli dobrovolně zaplatí 500 a více kč nad rámec ročního poplatku, dostane zlatého smajlíka. Tato funkce je automatická, takže bude fungovat, i když mě přejede auto.
V případě Maxika jsem tak přesunul platby z minulých let do aktuálního roku, aby na uvedenou metu dosáhl a připojuji se k Brachazcovi.
Srazové kilometry – měla by být další klubová soutěž. Svým způsobem každý bere jako samozřejmost, že Vlado přijede kdykoli a kamkoli, v zimě, vedru, dešti, mlze. Když však padne téma, že pojedeme na Slovensko, najednou je to pro spoustu lidí daleko, nevím, záleží na počasí apod. Proto bych za každou klubovou akci, která je v kalendáři, evidoval kilometry z místa bydliště do místa konání + případně ujeté kilometry v rámci klubové jízdy nebo prodloužených víkendů. Místo na sraz by se počítalo jako nejrychlejší trasa z google maps, klubové google maps do místa srazu a následně denní kilometry. Jestli to bude jen klubovní žebříček nebo ho budeme vyhodnocovat (např. jednou za pět let) a nejlepší odměníme, je opět na diskusi.
Batůžci – v adresáři můžete vidět červený batoh (no, možná ta ikona vypadá jak rajče přejeté kamionem, ale má to být batoh
). Původně jsem měl záměr vyvinout funkcionalitu pro registraci batůžků, ale myslím, že to je škoda práce. Pokud se chce váš batůžek registrovat, ať se zaregistruje jako člen a napíše mi vzkaz. Změním userprofile na batůžka. Batůžek neplatí poplatky, ale může psát články, přispívat do diskuse. Pokud by byl zájem, mohu pro batůžky udělat i samostatnou diskusní (případně uzavřenou) skupinu.
Když navážu na srazové kilometry – mohly by se počítat i pro batůžky.
Srazové kilometry by se počítaly pouze pro jízdy na motorce (takže např. Mikuláš je velká šance pro skutečné drsňáky, kteří by chtěli získat náskok před ostatními
)