Happy, neměl jsem v úmyslu tě urážet nebo ponižovat.
Ale naprosto přesně zapadáš do profilu 99% všech lidí, kteří mě žádají o radu stylem "mám to asi pokažené, nevíš, co s tím může být?". Přitom si vůbec neuvědomují nesmyslnost této situace, stejně jako ty. Znova opakuji. Oprava motorky "přes internet" je woodoo rituál křížený s tahem Sportky. Když budeš mít štěstí, vyhraješ.
A znova, zamysli se nad tím, co jsi napsal. Alespoň ve svém druhém příspěvku jsi napsal něco o sobě a motorce. Uvědom si, že jsi tady nový a třeba já jsem tě nikdy neviděl. Jak mám vědět, že jsi alespoň na nějakých motorkách jezdil a tohle není tvá první?
Ale budiž, co nebylo, jsi napravil. Takže dále:
- nejsem hlupák a poznám že takhle se motor chovat nemá a navíc když si majitelé VFR tolik vychvalují tuto motorku právě kvůli motoru... Viz výše. Proč se škatulkuješ někam? Napsal jsem snad, že jsi hlupák? To, že si někdo vychvaluje motor své motorky je bezpředmětné. Ale budiž, berme jako fakt, že tvůj motor nejde dobře.
Co s tím? Píšeš " jednou jsem se vezl na jiné VFR a ta měla hladší chod motoru a nevím co není k pochopení když píšu že ta moje má hrubý chod.. jak jinak to napsat opravdu nevím..." Já myslím, že k pochopení tady není vůbec nic. Je tady tvůj subjektivní dojem, že motor má hrubý chod. Věřme, že mechanicky je v pořádku. Pak hrubý chod může mít příčinu:
1) neodpovídající přísun vzduchu
2) Problém v elektrice
3) Problém s palivem
A teď si vezmi, do kolika scénářů se tyhle tři základní začnou dělit. Na toto téma chystám další články, takže zde nebudu rozepisovat zbytečné teorie. Ale prakticky, neuvedl jsi jediný tvrdý údaj. Uvedu dva příklady:
1) nestartuje mi motorka, nevíte, čím by to mohlo být?
2) nestartuje mi motorka. Při startu jsem naměřil na akumulátoru 8V. Nevíte, čím by to mohlo být?
Asi je ti jasné, že bod 1 zavání nekonečnou diskusí a konspiračníma teoriema. Na základě bodu 2 se dá usuzovat na vadný akumulátor, startér nebo vedení. Všechny toto tři oblastni se dají nenákladně prověřit pomocí multimetru a pomocného zdroje. Na základě takového zadání lze radit i přes internet.
Základní údržbu jsem udělal a to že jsem připsal dle příručky by mělo naznačovat že je vše dle příručky k této motorce a tudíž tam je to co tam má být! - a tím chceš říct co? Copak nechápeš, že základní údržba se týká motorky, která FUNGUJE? Podívej se na mě. Moje VFR měla vždycky všechno, co měla mít a stejně se pokazila. To s tím nemá přece vůbec nic společného.
A závěr:
- jelikož nejsem mechanik a nerozumím tomu tak jsem myslel že se tady v diskuzi k něčemu dostanu.. třeba mohl mít někdo stejný problém... třeba by se něčí zkušenost trefila do mého problému - ano, jak jsem psal, můžeš na základě něčí rady trefit "šťastnou ránu". A teď si představ tenhle scénář: "Bolí mě břicho a možná je to slepé střevo a potřeboval bych poradit, jak si ho mám vyoperovat. Nejsem doktor, nerozumím tomu, ale myslel jsem, že se tady v diskusi k něčemu dostanu..." šel bys do toho? Znova opakuji, tímto tě něchci nijak urážet. Jen že takových dotazů už jsem fakt dostal hodně a ti lidi si neuvědomují, že bez patřičných informací nelze nalézt řešení.
- zajdu se tedy objednat do servisu a nebudu zde spekulovat..... rozumná řeč. Jen si vyber dílnu, která má dobré reference. I za cenu delšího čekání. Ať se těch much zbavíš a mašina ti dělá jen radost. A přijeď taky někdy mezi nás. Tyhle diskuse jsou lepší na baru než na netu